Guvernul a decis, joi, să acorde un ajutor de stat de restructurare pentru Compania Naţională a Uraniului. Ajutorul de restructurare va fi de 440.800.000 lei, făcând parte dintr-un program de restructurare ale cărui costuri totale sunt evaluate la 941.000.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul de restructurare al CNU, adoptat printr-un memorandum, urmăreşte eficientizarea activităţii companiei într-o perioadă de 5 ani. ”Documentul cuprinde o serie de măsuri strategice, investiţionale, operaţionale şi financiare, complementare programelor finanţate prin intermediul programelor finanţate de Uniunea Europeană. Costurile necesare implementării Programului de restructurare este de aproximativ 941 de milioane de lei, din care 440,8 milioane reprezintă ajutorul de restructurare”, precizează Guvernul.

Ajutorul de stat are mai multe componente: ajutorul de stat de salvare, care devine parte componentă a ajutorului de restructurare (ajutorul de stat în sumă de 62 milioane de lei aprobat în şedinţa de Guvern din 5 octombrie 2016 prin OUG 65/2016); subvenţia pentru costul de producţie şi pentru realizarea investiţiilor prevăzute în Planul de restructurare; conversia în acţiuni deţinute de statul român a unor creanţe bugetare şi scutirea la plata unor creanţe bugetare.

Plăţile ajutorului de stat de restructurare se vor face în perioada 2017-2022. ”Ajutorul de stat pentru restructurare se va acorda de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei. Acordarea ajutorului de stat este condiţionată de punerea în aplicare a Planului de restructurare, ce urmează să fie trimis spre aprobare Comisiei Europene”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.