Cel mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, a realizat un profit record în trimestrul 2, atenuând temerile privind scăderea cererii din cauza inflaţiei şi a supraofertei de anumiţi semiconductori pe piaţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile companiei au crescut cu 43,5% în termeni anuali, la 534,14 miliarde de dolari taiwanezi (18,16 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 524,02 miliarde de dolari taiwanezi.

Profitul net, de 237,03 miliarde de dolari taiwanezi, un nivel record pentur companie, a urcat cu 76,4% în termeni anuali, depăşind la rândul său aşteptările

TSMC, care este cel mai important furnizor de cipuri pentru Apple, a anunţat că anticipează venituri cuprinse între 19,8 miliarde li 20,6 miliarde de doalri în trimestrul 3, în creştere de la 14,8 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, directorul general al companiei, CC Wei, a spus că TSMC va amâna unele cheltuieli de capital din cauza dificultăţilor mai mari din lanţurile de aprovizionare, care măresc timpii de livrare pentru unele echipamente de producţie a cipurilor.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.