Capitalizarea de piaţă combinată a Apple şi Amazon a crescut vineri cu circa 175 de miliarde de dolari, în urma rezultatelor trimestriale şi a previziunilor pozitive, care au sporit încrederea investitorilor în capacitatea acestora de a face faţă unei încetiniri a economiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi analiştii au remarcat că aceste companii nu sunt complet imune la factorii economicei negativi, ei au spus că este improbabil ca reducerea cheltuielilor consumatorilor să trimită aceste firme pe pierderi, considerându-le ca fiind ”întotdeauna de încredere pentru a contracara tendinţa”.

Acţiunile Amazon au crescut vineri cu aproximativ 11%, până la 135,50 dolari pe unitate, după ce titanul comerţului electronic a făcut estimări pozitive pentru veniturile din trimestrul al treilea, în timp ce cele ale Apple au crescut cu peste 3%, deoarece compania a spus că apetitul pentru iPhone-uri a rămas puternic, în pofida cheltuielilor mai mari ale consumatorilor.

Rezultatele sunt suficient de bune pentru a susţine acţiunile Apple, care s-au descurcat mult mai bine pe piaţa actuală, justificând şi mai mult statutul de ”adăpost sigur” al companiei, atunci când lucrurile devin grele”, a declarat Haris Anwar, analist Investing.com.

Creşterea excesivă a pieţei bursiere din SUA din ultimul deceniu a fost alimentată de companiile cu creştere mare şi cu megacapitalizare, dar majorarea ratelor dobânzilor pentru a combate inflaţia ridicată, aflată la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, precum şi o apreciere puternică a dolarului au avut un impact de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, rezultatele pozitive ale Alphabet şi Microsoft i-au liniştit pe investitorii afectaţi de o scădere a acţiunilor lor în prima jumătate a anului.

Amazon, la fel ca cea mai mare parte a industriei de vânzare cu amănuntul, se pregăteşte pentru o scădere a cheltuielilor consumatorilor, deoarece oamenii preferă produse esenţiale, la preţuri mai mici, pentru a trece peste problemele economice.

Afacerea în plină expansiune a gigantului e-commerce în sectorul serviciilor cloud, împreună cu o creştere a ofertelor de servicii, este probabil să ajute la atenuarea impactului creşterii costurilor. Cu toate acestea, un manager de portofoliu la Kingsview Investment Management, Paul Nolte, este mai sceptic în lumina avertismentelor unor mari retaileri, inclusiv Walmart.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.