Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană afirmă că nivelul investiţiilor străine directe în România depinde de stabilitatea juridică şi de predictibilitatea deciziilor economice şi politice, iar companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupţie şi îşi doresc continuarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După cum reiese şi din cele mai actuale chestionare de conjunctură, stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice şi politice cât şi condiţiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investiţional. În afară de asta, companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupţie şi îşi doresc continuarea acesteia”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

De asemenea, în opinia Camerei de Comerţ Româno-Germane, nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică şi de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România şi a crea noi locuri de muncă.

Potrivit comunicatului, România este un partener strategic pentru Germania din punct de vedere economic.

”Relaţiile economice bilaterale au continuat să crească şi în 2016. Schimburile comerciale se ridică la peste 24 de miliarde de euro în primele 11 luni din 2016 (+13%), însumând 20% din totalul comerţului exterior al României. Circa 8.000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România şi au contribuit decisiv la crearea şi siguranţa locurilor de muncă. Conform estimărilor noastre, companiile germane au peste 250.000 de angajaţi în România. Investiţiile germane directe însumează 8 miliarde de euro”, precizează  sursa citată.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a fost fondată în anul 2002 şi are în ca membri 550 de companii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.