Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, susţinute de avansul puternic al acţiunilor companiilor din sectorul minier, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 1%, iar componenta sectorului minier a crescut cel mai mult dintre toate sectoarele, cu 2,7%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 1,34%, CAC 40 al bursei din Paris cu aproape 1%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1%.

Acţiunile Just Eat Takeaway au crescut cu aproximativ 12% după ce The Times a relatat cu o zi în urmă că co-fondatorul Grubhub, Matt Maloney, ar putea răscumpăra filiala din SUA.

La partea de jos a indicelui european blue chip, compania suedeză de investiţii Storskogen Group a înregistrat o scădere a acţiunilor de 7%.

Începutul pozitiv al săptămânii pentru acţiunile europene a venit în urma evoluţiei negative de vineri, după ce datele au arătat că economia SUA a creat 390.000 de locuri de muncă în mai. Acţiunile din SUA şi Europa au scăzut, în timp ce investitorii au evaluat potenţialul de creştere a ratelor dobânzilor ca urmare a datelor mai bune decât erau aşteptările.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.