Banca Angliei a vândut obligaţiuni guvernamentale de 750 de milioane de lire sterline, atrăgând o cerere solidă, la prima sa licitaţie organizată pentru inversarea programului de relaxare cantitativă de 838 de miliarde de lire sterline (961 miliarde de dolari), transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca centrală intenţionează să vândă obligaţiuni în valoare de 6 miliarde de dolari, prin intermediul a 8 licitaţii, programate să aibă loc în perioada noiembri-decembrie, în cadrul unui plan de a reduce deţinerile de obligaţiuni guvernamentale cu 80 de miliarde de lire, pe parcursul a peste 12 luni, prin intermediul unui mix de vânzări şi de a nu reinvesti banii obţinuţi din obligaţiunile care ajung la maturitate.

Banca Angliei este prima bancă centrală importantă care a început vânzarea de obligaţiuni guvernamentale, parţial din cauza maturităţilor lungi ale obligaţiunilor deţinute, comparativ cu cele deţinute de băncile centrale din Statele Unite şi Canada.

Cererea din partea investitorilor a fost de 3,26 de ori mai mare decât obligaţiunile de 750 de milioane de lire, cu maturităţi cuprinse între 3 şi 7 abi, puse în vânzare de instituţia financiară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.