Autorităţile de reglementare din Statele Unite au lansat o investigaţie referitoare la modelele Fusion şi Mercury Milan ale Ford Motor, fabricate în perioada 2007-2009, pentru funcţionarea defectuoasă a frânelor în anumite condiţii, a anunţat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului Rutier, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au existat trei coliziuni legate de această problemă, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit instituţiei şi oficialilor Ford.

Investigaţia a fost deschisă pe 20 decembrie şi se referă la unul dintre cele mai populare modele, Fusion. Modelul Milan nu mai este produs de companie.

Potrivit autorităţii pentru siguranţă, atunci când automobilele circulă pe suprafeţe neregulate sau alunecoase, sistemul de frânare ar putea să nu funcţioneze corect. Din acest motiv, vehiculele ar putea avea nevoie de o distanţă mai mare de frânare, ceea ce amplifică riscurile de accidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.