Autorităţile americane pentru siguranţa traficului vor recomanda ca producători de smartphone-uri precum Apple şi Samsung să dezvolte o funcţie care să nu permită şoferilor să folosească anumite aplicaţii care îi pot distrage atunci când sunt la volan, relatează Business Insider.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Funcţia ar fi similară cu cea pentru călătoriile cu avionul, care dezactivează conectivitatea wireless a telefoanelor şi ar restricţiona orice conţinut, precum ştiri, video sau tastatura tactilă, care ar putea pune în pericol şoferii.

Recomandarea face parte dintr-un set de reguli de siguranţă pe care Administraţia americană pentru siguranţa traficului pe drumurile publice le va publica miercuri.

Recomandările au rolul să reducă mortalitatea în trafic, care a crescut în ultimii doi ani.

Anul trecut, numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere în Statele Unite a crescut cu 7,1%, cel mai mult în ultimii 50 de ani, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de New York Times.

În prima jumătate a anului 2016, numărul cazurilor de decese în trafic a urcat cu 10,4%, la 17.775 de oameni.

Dezvoltatorul jocului Pokemon Go, Niantic, a actualizat recent jocul pentru a împiedica jucătorii să folosească aplicaţia în timpul şofatului, după o serie de accidente provocate de şoferi neatenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.