Reprezentanţi ai societăţii civile din cele opt judeţe ale Moldovei au anunţat, luni, la Iaşi, lansarea asociaţiei “Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“, iniţiatorii demersului susţinând că este necesară o voce regională puternică care să promoveze marile teme la Bucureşti. Printre iniţiatorii asociaţiei se regăsesc şi fondatorii celor două asociaţii civice ieşene care luptă pentru construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, respectiv ”Moldova vrea Autostradă” şi ”Împreună pentru A8”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele asociaţiei ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, istoricul ieşean Dorin Dobrincu a spus că Moldova nu are nici un kilometru de autostradă, el adăugând că în perioada 2012-2015 regiunea de nord-est a livrat bugetului central cu 10 miliarde de lei mai mult decât a primit prin alocări.

”Nu putem sta impasibili la degradarea regiunii noastre. Nu vrem să fim catastrofici, dar nu putem accepta să fim în paragină. Parcă am fi în stare de război. Este necesară o voce regională puternică, care să promoveze marile teme la Bucureşti, iar printre fondatori se numără personalităţi din toate cele opt judeţe ale Moldovei”, a spus Dorin Dobrincu.

La rândul său, Dan Radu, un alt iniţiator al proiectului, a spus că Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei este un proiect gândit de câteva luni, el precizând că în două-trei luni asociaţia va prezenta un raport privind starea Moldovei.

Întrebaţi dacă asociaţia se va transforma în partid, iniţiatorii proiectului au spus că nu au în vedere acest lucru.

În sală au fost prezente aproximativ o sută de persoane, între care şI deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai, precum şI doi consilieri ieşeni ai PNL.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.