Compania Arcelor Mittal poate achiziţiona Combinatul Ilva, din Italia, după ce a primit aprobarea Comisiei Europene, în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ArcelorMittal (“Compania”) anunţă că  a fost acordată - de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) - aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A (“Ilva”)", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

În continuare, se precizeză că aprobarea Comisiei Europene vine în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

"Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând", se mai spune în comunicat.

Grupul ArcelorMittal a anunţat, pe 13 aprilie, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.