Ministerul de Finanţe a anunţat că începând de miercuri că toate categoriile de contribuabili pot conecta aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanţe/ANAF, fără a exista sancţiuni în următoarele trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 31 martie 2021, a început  procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF", arată ministerul.

Operatorii economici care deţin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de reţele de comunicaţii au obligaţia să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al Ministerului de Finanţe/ANAF.

"De astăzi, toţi contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei fiscale şi creşterea gradului de colectare, cât şi pentru uşurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să depună lunar anumite declaraţii. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociaţiile tehnicienilor de service, astfel încât toţi contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancţiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toţi contribuabilii să se înscrie în SPV (Spaţiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria marilor contribuabili; 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii.

Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu 31 martie, precizează Ministerul de Finanţe.

Obţinerea profilului de către distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spaţiu Privat Virtual de către aceştia. Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare.

Detalii suplimentare pot fi obţinute prin consultarea "Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF" disponibil, alături de alte informaţii utile, pe site-ul ANAF, prin Formularul Unic de Contact, telefonic, apelând Call Center-ul de asistenţă al ANAF, la nr. 031.403.91.60 sau la structurile de asistenţă pentru contribuabili din cadrul unităţilor fiscale teritoriale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.