Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au stabilit că în carnea tocată de porc de la un producător de conserve din Ilfov era prezentă bacteria E-coli, iar analizele au mai arătat că în conservele de porc şi vită era folosită şi carne de pasă, deşi acest lucru nu era prezent pe lista ingredientelor.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, luni seară, că, în urma controlului realizat în data de 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă folosită de operatorul economic, cât şi produse finite, respectiv conserve din carne de porc şi vită.
”Din raportul emis de laboratorul de expertiză s-a concluzionat că materia primă (carne tocată de porc) prezintă bacteria E-coli care este generată de lipsa igienei din spaţiul de producţie. În ceea ce priveşte, etichetarea produselor finite (conserve din carne porc şi vită) s-a constatat că operatorul nu informează corect consumatorii privind lista de ingrediente folosite, deoarece s-a depistat prezenţa cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve comercializate. Pe niciuna dintre etichete nu se menţiona prezenţa cărnii de pasăre în compoziţie”, au precizat comisarii ANPC.
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Ei au adăugat că au fost oprite definitiv loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...