Într-un exerciţiu de marketing cu opţiuni practice neclare pentru viitor, Amazon a folosit pentru prima oară o dronă pentru a livra o comandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul dat publicităţii miercuri seara a avut loc în regiunea Cambridge din Marea Britanie, pe 7 decembrie.

Înregistrarea publicată de Amazon arată un parcurs de 13 minute al unei drone electrice de dimensiuni medii care a zburat la altitudinea de 122 de metri. Faptul că reprezintă doar exerciţiu de marketing pentru compania americană reiese şi din produsele livrate: un dispozitiv de video streaming Fire TV (produs de Amazon) însoţit de o cutie cu popcorn.

Livrările cu drone fac parte din programul Amazon Prime Air, anunţat de şeful companiei, Jeff Bezos, încă din 2013. Cel puţin la nivel teoretic, Amazon pare să ia în serios în planurile sale de viitor această opţiune.

În practică, însă, livrarea cu drona, cel puţin în forma actuală, nu poate reprezenta o opţiune viabilă pentru zonele rezidenţiale. În mediul rural, unde spaţiul permite aterizarea şi recepţionare coletelor, va fi mult mai simplu, deşi la nivelul tehnologic actual încă este o provocare.

Cel mai probabil, livrarea cu drona va fi un serviciu premium, oferit doar contra-cost şi doar în anumite zone. Nu va avea posibilitatea să rezolve prea curând haosul livrărilor din perioada reducerilor de Black Friday.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.