Constructorul european de avioane Airbus a livrat 58 de avioane de linie în iunie, ducând livrările din prima jumătate a anului la aproximativ 295 de aeronave, uşor sub performanţa de la jumătatea anului trecut, au declarat surse din industrie, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Airbus a refuzat să comenteze orice cifre înainte de actualizarea lunară care va fi publicată vineri.

Airbus vizează ca pe ansamblul acestui an să livreze 720 de avioane.

În prima jumătate a anului trecut, compania a livrat 297 de avioane. De atunci, producătorul de avioane spune că a crescut producţia în conformitate cu o traiectorie anunţată, dar analiştii spun că progresul său a fost împiedicat de problemele lanţului de aprovizionare.

Pe de altă parte, Airbus a ridicat miza conflictului său cu Qatar Airways, care îi cere despăgubiri pentru defectele de suprafaţă ale avioanelor A350 destinare curselor pe distanţe lungi, prin revocarea unui contract care prevede livrarea a patru avioane, au spus trrei persoane apropiate situaţiei.

Airbus insistă că avioanele aflate în litigiu sunt sigure, în timp ce operatorul din Golf susţine că nu a primit încă nişte răspunsuri legate de navigabilitate şi refuză să preia livrări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.