Acordul de mediu pentru Autostrada A0 a fost revizuit, a anunţat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Laurenţiu Alexandru Păştinaru, care a precizat că a fost luată această decizie deoarece au apărut modificări în proiectul iniţial legate de relocarea reţelelor utilitare, suprafeţe noi de defrişat şi amplasarea de panouri fonoabsorbante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a anunţat, miercuri, că Acordul de mediu revizuit, pentru Autostrada A0, a fost semnat de preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Modificările aduse proiectului au fost necesare pentru adaptarea soluţiilor tehnice la situaţia din teren şi pentru adaptarea proiectului la prevederile normativelor tehnice în vigoare.

”Au apărut modificări în proiectul iniţial şi anume relocari de reţele utilitare, suprafeţe noi de defrişat, amplasare de panouri fonoabsorbante, modificări de soluţii constructive sau racordarea unor străzi la proiect, astfel încât oamenii să poată avea acces la proprietăţi. Mai mult decât atât, proiectul trebuia adaptat la condiţiile prevăzute în normativele actuale şi a necesitat, de asemenea, evaluarea adecvată pe situl ROSCI ROSPA Lacul şi Pădurea Cernica. O dată cu semnarea documentului, proiectul poate merge mai departe, astfel încât bucureştenii şi toţi cei ce tranzitează zona metropolitană a Capitalei să se bucure cât mai curând de o autostradă ocolitoare a municipiului Bucureşti, la standarde europene. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor susţin orice proiect de acest fel, menit să îmbunătăţească situaţia traficului şi starea mediului, în cursul anului trecut fiind semnate acorduri de mediu pentru sute de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres”, a declarat ăreşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

În urma realizării proiectului se vor îmbunătăţi condiţiile de transport rutier din zona municipiului Bucureşti, cu efect direct asupra reducerii timpilor pierduţi în trafic, fluidizării traficului rutier, în special de mărfuri, asupra accesului spre şi dinspre Bucureşti şi în privinţa atragerii fluxurilor de investiţii în zona din jurul Capitalei.

“Având în vedere faptul că realizarea lucrărilor de infrastructură de transport asociază necesitatea unui volum ridicat de materiale de tipul agregatelor minerale, în proximitatea şantierelor de lucru, pe durata realizării lucrărilor vor fi dezvoltate în zonă activităţi de exploatare a agregatelor minerale şi staţii de preparare a mixturilor asfaltice”, a precizat sursa citată.

Proiectul ”Autostrada de centură Bucureşti km 0+000 – km 100+900”(A0), al cărui titular este CNAIR, are o lungime totală de 100,9 km şi este amplasat pe teritoriul administrativ al judeţelor Ilfov (97,9 km) şi Giurgiu (3 km) şi face legătura între autostrăzile A1, A2 şi A3.

Traseul autostrăzii este kilometrat dinspre A1 (Autostrada Bucureşti-Piteşti) către intersecţia cu A2 (Autostrada Bucureşti- Constanţa).

Traseul părţii de nord al autostrăzii incepe de la km 0+000 din A1 şi se termină la km 52+770 la intersecţia cu A2. Traseul părţii de sud al autostrăzii incepe de la km 52+770 din A2 şi se termină la km 100+900 la intersecţia cu A1.

Proiectul traversează mai multe localităţi.

Pe teritoriul judeţului Ilfov, Autostrada de Centură Bucureşti traversează teritoriul administrativ a 23 comune şi anume: Dragomireşti Vale, Buftea Mogoşoaia, Corbeanca, Baloteşti, Dascălu, Tunari, Ştefăneştii de Jos, Afumaţi, Pantelimon, Cernica, Glina, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Dărăşti Ilfov, Măgurele, Bragadiru, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla.

Pe teritoriul judeţului Giurgiu, Autostrada de Centură Bucureşti traversează teritoriul administrativ a trei comune şi anume: Joiţa, Bolintin Deal, Săbăreni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.