OpenAI şi Axel Springer, editorul global de ştiri, au încheiat un acord fără precedent care permite ChatGPT să sintetizeze ştirile de la posturi precum Politico şi Business Insider, au anunţat companiile miercuri, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestea vine în timp ce editorii, artiştii, scriitorii şi tehnologii cântăresc din ce în ce mai mult sau urmăresc acţiuni legale împotriva companiilor din spatele instrumentelor populare de inteligenţă artificială generativă, inclusiv chatboturi şi modele de generare de imagini, pentru că se presupune că le-au folosit conţinutul sau creaţiile ca date de instruire.

De exemplu, John Grisham, George R.R. Martin şi alţi autori importanţi au dat în judecată OpenAI în septembrie, pentru presupusa încălcare a drepturilor de autor.

Odată ce acordul OpenAI-Axel Springer intră în vigoare, atunci când un utilizator pune o întrebare ChatGPT, acesta va răspunde cu rezumate ale articolelor de ştiri de la instituţii media precum Politico, Business Insider, Bild şi Welt.

Chatbotul va include, de asemenea, articole care altfel ar fi limitate la abonaţii acelor puncte de vânzare, potrivit unui comunicat, iar răspunsurile vor include ”atribuire şi link-uri către articolele complete pentru transparenţă”.

Parteneriatul urmează unui acord încheiat de OpenAI cu Associated Press în iulie, permiţându-i să licenţieze arhiva de ştiri a AP pentru date de antrenament.

Ca parte a acordului, Axel Springer va furniza conţinut de la mărcile sale media ca date de instruire pentru modelele de limbaj mare ale OpenAI, cum ar fi GPT-4, modelul AI care ajută la alimentarea ChatGPT.

News Media Alliance, un grup comercial care reprezintă peste 2.200 de editori, a lansat în octombrie o cercetare care sugerează că seturile de date folosite pentru a antrena modele populare de AI se bazează ”în mod semnificativ” mai mult pe conţinutul editorilor, depăşindu-l cu un factor care variază de la peste cinci la aproape 100 comparativ cu conţinutul web generic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.