Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului şi Concursului „George Enescu”, a fost desemnat dirijorul anului la International Opera Awards.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distincţia a fost acordată, luni, la Londra, pentru întreaga activitate dirijorală din cursul anului 2017.

Vladimir Jurowski este, începând cu anul 2017, directorul artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”, iar preşedinte onorific este maestrul Zubin Mehta.

În acest an, Concursul Internaţional „George Enescu” va avea loc între 1 şi 23 septembrie şi va aduce pe scenele româneşti, în faţa publicului şi a juriului internaţional, sute de tineri muzicieni talentaţi din întreaga lume. Perioada de înscriere pentru concurs se va finaliza pe 15 aprilie. Festivalul este programat pentru luna septembrie a anului 2019.

Dirijorul Vladimir Jurowski este recunoscut la nivel internaţional pentru stilul său revoluţionar. El este, de asemenea, dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, dirijor principal şidirector artistic al Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin pentru sezonul 2018, iar în sezonul 2021 va ocupa funcţia de director general muzical desemnat al Bayerische Staatsoper.

La ediţia 2017 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, Vladimir Jurowski a dirijat London Philharmonic Orchestra, în deschiderea evenimentului, cu o interpretare în premieră a operei „Oedipe”, de George Enescu, în versiune concertantă şi cu proiecţii multimedia.

Premiile International Opera Awards au fost fondate în anul 2013 de Harry Hyman, un om de afaceri şi filantrop britanic, şi John Allison, editorul revistei Opera Magazine, cu scopul de a premia excelenţa în domeniul operei şi de a creşte vizibilitatea operei ca formă de artă la nivel internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.