Trei astronauţi chinezi au revenit vineri pe Pământ, după ce au încheiat cea mai îndelungată misiune spaţială cu echipaj uman a ţării, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au petrecut 90 de zile pe modulul Tiahne al staţiei spaţiale chineze, la 380 de kilometri deasupra Pământului.

Astronauţii s-au îmbarcat joi pe naveta Shenzhou-12 şi au pornit spre Terra.

Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Honbo au aterizat în deşertul Gobi, în Mongolia, vineri, la ora locală 13:35. Ei plecaseră de aici pe 17 iunie.

Misiunea încheiată cu succes este o nouă demonstraţie a capacităţii Chinei în domeniul spaţial.

În spaţiu, cei trei astronauţi au realizat mai multe sarcini, inclusiv transmiterea de informaţii din experimente spre Pământ şi ieşiri în spaţiu, potrivit Global Times, care a relatat că modulul principal al staţiei spaţiale chineze are spaţii separate pe locuire pentru fiecare astronaut şi o sală de gimnastică echipată.

China a făcut progrese în domeniul spaţial în ultimii ani. În 2019, a devenit prima ţară care a trimis un rover fără echipaj uman pe partea îndepărtată a Lunii, iar în prezent îşi dezvoltă propria staţie spaţială, în parte pentru că a fost exclusă din proiectul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

SUA, care conduce parteneriatul cu Rusia, Europa, Canada şi Japonia, nu vor coopera cu China în acest proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.