Spectacolul „Daughters”, concept şi coregrafie semnate de Simona Deaconescu, va fi prezentat, pe 19 şi 20 octombrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interpretarea şi textul aparţin Georgetei Corca, Simonei Dabija şi Teodorei Velescu, iar muzica este semnată de Monocube (Germania). Artista germană M. Kardinal a realizat compoziţia vizuală.

„Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii personale ficţionale, încărcate de ironie şi suspans se împletesc creând o nouă identitate.

Spectacolul semnat de Simona Deaconescu, fondatoarea Tangaj Dance, explorează motivaţiile şi modalităţile de expresie ale fiicelor generaţiei hippie, copile teribile ale post-punk-ului, care au încercat să sfideze omogenizarea colectivă, aflându-se într-un proces continuu de auto-actualizare şi afirmare a individualităţii creative.

„Daughters” este, în acelaşi timp, un spectacol strâns legat de experienţa personală a artistelor, de felul în care generaţiile trecute le-au influenţat viziunea asupra propriului corp. De altfel, suprapune un context semi-ficţional al datei la care s-au născut protagonistele şi universul fiecăreia dintre ele.

În crearea acestei piese, dar şi pentru o altă lucrare scurtă care urmează a fi prezentată la Dusseldorf, imediat după premiera „Daughters” din Bucureşti, Deaconescu a fost influenţată de viziunea Doonei Haraway - „A Cyborg Manifesto” - publicată în 1984. Manifestul critică noţiunile tradiţionale de feminism, în special feminismul bazat pe identitate politică şi încurajează coaliţia prin afinitate. 

Coregrafa consideră că viziunea lui Haraway este foarte potrivită pentru societatea în care trăim acum. 

Spectacolul face parte din trilogia „Sons and Daughters” - o primă etapă a proiectului a fost realizată în Canada, în cadrul Springboard Danse Montreal, şi a constat într-o instalaţie performativă creată de coregrafa Simona Deaconescu alături de o echipă internaţională de 15 dansatori, ea fiind prima şi singura româncă selectată până acum la acest festival. Lucrarea a fost prezentată la Usine C în Montreal, pe 28 iunie, în cadrul secţiunii Emerging Choreographers.

Spectacolul de 40 de minute face parte din proiectul „Sons and Daughters” cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.