Scrisori ale poetei Sylvia Plath, verigheta ei, un album de fotografii cu însemnări şi desene care îl reprezintă pe scriitorul Ted Hughes, soţul său, vor fi scoase la licitaţie de Sotheby’s.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această vânzare, scrie The Guardian, oferă o perspectivă unică asupra vieţii uneia dintre cele mai renumite figuri din literatura engleză.

Vor fi scoase la vânzare 55 de loturi, între care obiecte personale ale lui Plath. Printre acestea se află Biblia familiei şi scrisori trimise între ea şi Hughes.

Dr. Gabriel Heaton, specialist Sotheby’s în manuscrise istorice şi literatură engleză, a spus că licitaţia, care va fi deschisă pe 9 iulie, este fără precedent şi că obiectele vândute de familia Plath arată dezvoltarea creativă a scriitoarei, dragostea ei pentru Hughes şi simţul umorului.

Treizeci şi două de scrisori, unele scrise de ea lui Hughes în octombrie 1956 şi altele trimise către rude până în 1961, vor fi licitate. 

Heaton a declarat că aceste documente nu sunt doar obiecte atrăgătoare, dar oferă şi o privire asupra mai multor elemente ale vieţii scriitoarei.

O altă piesă importantă este un album foto al familiei, cu însemnări făcute de Plath, care documentează călătoria ei cu Hughes prin America, cu imagini suprinse la pescuit în lacul Yellowstone şi în excursii cu prietenii, între care TS Eliot.

Ele acoperă perioada de imediat după luna de miere şi până la ultimul an în Devon. Albumul este descris de Heaton ca unul „intim, conjugal”.

„Sunt multe fotografii din timpul petrecut în călătoria în America, care este puternic rememorată de Ted Hughes în «Birthday Letters», de exemplu. Cât priveşte o portretizare a mariajului lor, el este un lucru foarte frumos”. 

(Foto: Sotheby's)
(Foto: Sotheby's)

Vor mai fi licitate un set de cărţi de tarot, primite de ea de la Hughes, o figurină egipteană, cadou din partea lui în luna de miere petrecută în Benidorm, şi desene realizate de Plath care îl reprezintă pe poet.

Latura amuzantă a Sylviei Plath este redată de câteva scrisori şi un desen în care îşi exprima dispreţul faţă de viaţa casnică. Scriitoarea s-a descris ca menajeră atacând un musafir cu un topor.

(Foto: Sotheby's)
(Foto: Sotheby's)

Relaţia lui Plath cu Hughes s-a deteriorat cu ceva timp înainte ca ea să se sinucidă, în 1963.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.