Scriitorul Dan Lungu, senator USR, reacţionează după ce Uniunea Scriitorilor a anunţat că îl dă în judecată pentru acuzaţiile cu privire la dubla finanţare a unor proiecte, el afirmând că dacă instituţia va rămâne o cutie neagră, lipsită de transparenţă, îşi va pierde orice credibilitate, iar membri Uniunii au dreptul de a fi informaţi asupra cheltuirii bugetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt absolut surprins că o instituţie serioasă ca Uniunea Scriitorilor găseşte să-şi rezolve problemele de transparenţă şi legalitate ameninţând cu darea în judecată a celui care luptă pentru transparenţă. Vreau să precizez că toate informaţiile din comunicatul de presă privind neregulile de la Uniunea Scriitorilor provin dintr-un răspuns oficial al Curţii de Conturi, primit în urma unei solicitări a informaţiilor de interes public”, transmite Dan Lungu, ataşând şi raportul Curţii de Conturi referitor la situaţia de la Uniunea Scriitorilor..

În opinia sa, Uniunea Scriitorilor trebuie să se obişnuiască cu faptul că membrii au şi drepturi nu doar obligaţii, inclusiv cel de a fi informaţi asupra cheltuirii bugetului, că oricare cetăţean are şi el dreptul să ştie pe ce se duc banii publici.

”Dacă Uniunea va rămâne în continuare o cutie neagră, lipsită de transparenţă, îşi va pierde orice credibilitate. Dacă la astfel de teste reacţionează prin tehnica pumnului în gură şi ameninţări cu justiţia, nu e un semn bun, pentru că libertatea de expresie e valoare fundamentală pentru orice cetăţean, fie el scriitor sau nu”, conchide Lungu.

Dan Lungu a semnalat nereguli privind dubla finanţare a unor proiecte ale Uniunii Scriitorilor invocând un audit al Curţii de Conturi, în replică Uniunea ameninţând că îl dă în judecată/

"Uniunea Scriitorilor din România a luat act de o nouă tentativă a dlui Dan Lungu, senator al partidului Uniunea Salvaţi România, de a proiecta asupra organizaţiei noastre scriitoriceşti - din care şi el face parte - o imagine complet falsă, printr-o serie de calomnii şi minciuni propagate în spaţiul public de la Biroul său Parlamentar, cu însemnele Senatului României", se arată în comunicatul Uniunii.

"Pentru afirmaţiile iresponsabile şi calomnioase propagate în spaţiul public, Uniunea Scriitorilor din România îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în justiţie pe dl Dan Lungu, senator al partidului Uniunea Salvaţi România", potrivit informaţiilor din comunicat.

Uniunea a reacţionat vineri după ce scriitorul Dan Lungu, care este senator al Uniunii Salvaţi România, a semnalat nereguli cu privire la dubla finanţare a unor proiecte şi la majorarea nejustificată a unor finanţări. 

"În comunicatul dlui Dan Lungu se susţine că Uniunea Scriitorilor din România ar fi în culpă în urma unui audit al Curţii de Conturi. Nimic mai fals! Uniunea Scriitorilor din România nu face obiectul unui audit al Curţii de Conturi; şi nu există nicio neregulă în finanţarea şi decontarea proiectelor Uniunii Scriitorilor din România la Ministerul Culturii", transmite Uniunea Scriitorului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.