Lansarea romanului grafic interactiv „Momente din istorie. Vol. II. Revolta anticomunistă de la Braşov. 15 noiembrie 1987”, realizat de Mihai I. Grăjdeanu, va fi organizată la 13 noiembrie, de la ora 15.00, la Muzeul Amintirilor din Comunism - Braşov (Bulevardul Eroilor 19, Braşov).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul a apărut la Editura Fundaţiei Culturale Memoria şi prezintă publicului, în bandă desenată, momentele importante ale revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din 1987.

La eveniment vor fi prezenţi participanţi la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Alături de aceştia vor lua cuvântul: Mihai I. Grăjdeanu - autorul volumului de bandă desenată, Alina Beteringhe şi Ioana Bejan - Muzeul Amintirilor din Comunism, Cosmin Budeancă - redactor-şef Memoria - revista gândirii arestate, Alexandru Groza - manager interimar Muzeul Ororilor Comunismului în România, Camil Ionescu - prof. Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă".

Cu această ocazie va fi prezentat în avanpremieră nr. 121 (4/2022) din Memoria - revista gândirii arestate (în care cei interesaţi pot găsi un interviu realizat de 4 elevi de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă" cu 5 participanţi la revolta din 1987.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Amintirilor din Comunism, unde se află până la 30 noiembrie şi o expoziţie temporară de benzi desenate semnate de Mihai I. Grăjdeanu (şi BD Historia) dedicată aniversării a 35 de ani de la evenimentele din 15 Noiembrie 1987.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.