Proteste faţă de războiul din Ucraina vin şi din interiorul Rusiei. În contextul în care comunitate ainternaţională se organizează pentru a răspunde invaziei Ucrainei lansate de Vladimir Putin, Muzeul de artă contemporană moscovit Garage a luat atitudine. Un mesaj publicat, sâmbătă, pe site-ul oficial al instituţiei, anunţă decizia de a-şi suspenda activitatea în semn de protest faţă de politica de la Kremlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Echipa Muzeului de artă contemporană Garage a decis să încete lucrul la toate expoziţiile până când tragedia politică şi umană care se joacă în Ucraina nu va înceta. Nu putem să ne conformăm acestei iluzii de normalitate când astfel de evenimente au loc". 

"Garage a fost întodeauna o instituţie internaţională, deschisă la o pluralitate de opinii", a continuat mesajul. "Ne opunem categoric oricărei acţiuni care seamănă dezbinare şi care generează izolare. Considerăm că facem parte dintr-o lume mai mare, care nu este fracturată de război". 

Echipa asigură că "angajamentul lor faţă de toţi artiştii ale căror proiecte au fost amânate" vor fi onorate, şi în concluzie fac apel la "un sfârşit imediat al conflictului". 

După săptămâni de tensiuni cu privire la regiunile separatiste proruse ucrainene, preşedintele rus a trecut la ofensivă, joi, în zori. Mai multe oraş, între care Kiev, oraşul portuar Mariupol situat de-a lungul Mării Azov, al doilea ca mărime din ţară, şi Kramatorsk au fost victime ale bombardamentelor. 

Mai multe mişcări de contestare au luat naştere în Rusia după ofensiva lui Vladimir Putin. Sute de arestări au avut loc în ţară ca urmare a manifestărilor interzise contra invaziei. Jucătorul rus de tenis Andrei Rublev, aflat în Emiratele Arabe Unite pentru Openul de la Dubai, a scris cuvintele "Nu război, vă rog!" pe obiectivul camerei de filmat, vineri, după ce s-a calificat în finală. 

Comunitatea internaţională se organizează: Uniunea Europeană, Statele Unite, Japonia şi Canada au anunţat sancţiuni contra Rusiei. În plus, Franţa a anunţat, vineri, desfăşurări de soldaţi în ţările vecine Ucrainei, după un summit al NATO. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.