Liberalii ieşeni afirmă că lucrările de reabilitare a Filarmonicii Iaşi pot începe imediat, fiind alocată în acest sens suma de două milioane de lei de la bugetul de stat, banii urmând a fi decontaţi ulterior, după semnarea contractului de finanţare europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că lucrările de reabilitare a Filarmonicii ieşene pot începe imediat, după ce Parlamentul a aprobat amendamentul iniţiat de aleşii liberali de Iaşi privind alocarea sumei de două milioane de lei în vederea începerii lucrărilor.
 
Potrivit lui Muraru, lucrările pot începe până în primăvara anului viitor, când se va semna contractul de finanţare europeană din POR, iar ulterior aceste fonduri pot fi decontate şi folosite de Consiliul Judeţean Iaşi la alte proiecte proprii.
 
Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi susţine că investiţia totală pentru reabilitarea Filarmonicii se ridică la 16 milioane de euro.
 
Pe lângă reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii, proiectul va cuprinde posibilitatea amenajării terenului din zona Teatrului Naţional şi asigurarea căilor de acces către Colegiul Naţional de Artă.
 
Liberalii ieşeni anunţau săptămâna trecută că pentru construcţia noului sediu al Operei Naţionale Iaşi vor fi alocaţi suplimentar 65 de milioane de euro, astfel că investiţia totală se va ridica la 80 de milioane de euro.
 
Autorităţile estimează că primele spectacole în noua sală vor avea loc în anul 2027.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.