Artistul stradal Pascal Boyart (PBOY) a realizat, din solidaritate cu "vestele galbene", o frescă pe un zid din arondismentul XIX din Paris, care prezintă o versiune a lucrării "La Liberté guidant le peuple", de Eugène Delacroix, celebrul tablou despre Revoluţia din iulie 1830.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această frescă semnată PBOY (de Pascal Boyart), a fost realizată pe 2 şi 6 ianuarie de acest artist în vârstă de 30 de ani, care se defineşte drept "autodidact, independent". 

Ca şi în tabloul lui Delacroix, el a pictat o Marianne fluturând un drapel tricolor dar cu o bonetă frigiană pe cap care avansează în mijlocul manifestanţilor. Femeia nu are pieptul dezgolit ca în original şi nu sunt redaţi insurgenţi cu puşti, ci patru manifestanţi purtând veste galbene. 

"Am vrut să reiau tema acestui tablou, unul dintre cele mai cunoscute din lume, şi să îl aduc în prezent", al evenimentelor actuale, a explicat el pentru AFP. Pictorul parizian realizează adesea fresce care denunţă băncile şi finanţele. Un cod este scris sub operele sale, ceea ce îi permite să primească donaţii. 

El a adăugat o enigmă, un puzzle ascuns, pe care dacă privitorul o rezolvă, atinge 0,26 bitcoin, adică 1.000 de dolari. 

"Ca să îl rezolvi, trebuie să stai în faţa picturii. Amatorii de vânătoare de comori sunt invitaţi să facă o vizită la Paris", a spus artistul. "Finanţele reprezintă "cauza cauzelor din spatele tuturor evenimentelor", denunţă el.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.