În premieră, în Noaptea Muzeelor, recordul pieţei româneşti de artă - „Ţărăncuţă cu basma albă”, semnată de Nicolae Grigorescu, va putea fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iubitorii de artă vor avea ocazia să admire în „Camera Colecţionarului” cea mai valoroasă operă de artă din România, care revine după 4 ani în faţa publicului doar pentru o zi.

Capodopera „Ţărăncuţă cu basma albă” a fost adjudecată în toamna anului 2018 pentru 340.000 de euro în cadrul evenimentului „Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti şi reprezintă cea mai scumpă operă de artă care s-a vândut vreodată în România.

Apariţia este o ocazie rară, prilejuită de Noaptea Muzeelor şi Ziua Naţională Nicolae Grigorescu, care este marcată pe 15 mai, ziua de naştere a pictorului naţional. În acest an se împlinesc 184 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu, considerat  fondatorul picturii române moderne şi un simbol naţional pentru modul în care a adus în prim-plan valori ale spiritualităţii româneşti.

Totodată, cei care vor păşi pragul Palatului Cesianu-Racoviţă vor avea ocazia să viziteze şi inedita expoziţie de fotografie „Portret de Superheroy” dedicată strângerii de fonduri pentru copiii din Ucraina care s-au refugiat în România. Astfel, 33 de portrete ale unora dintre copiii ucraineni, care şi-au găsit casă în ţara noastră în ultimele două luni, spun povestea dinainte şi din timpul războiului.

Expoziţia face parte din campania de strângere de fonduri pentru Centrul Comunitar preşcolar dedicat copiilor ucraineni „Superheroyi de Ucraina”, iniţiat de Asociaţia Plan B. În acest fel, vizitatorii expoziţiei de la Palatul Cesianu-Racoviţă vor avea ocazia să admire portretele copiilor şi să contribuie la cauza caritabilă, donând direct în expoziţie prin accesarea unui QR Code.

Programul celei de-a XVIII-a ediţie a Nopţii Muzeelor, la Palatul Cesianu-Racoviţă, de pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, este: sâmbătă, ora 19:00 - duminică, 15 mai, ora 02.00.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.