Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a fost vizitat de peste 800 de persoane în primele trei zile de la redeschidere, a declarat pentru News.ro directoarea Paula Popoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea cu publicul a fost reluată la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” pe 20 mai, după două luni în care a fost închis din cauza crizei sanitare.

Contactată telefonic, Paula Popoiu a declarat marţi că cei mai mulţi vizitatori au fost înregistraţi, cum era de aşteptat, în zilele de weekend, şi că acum aşteaptă permisiunea Ministerului Culturii pentru reluarea activităţilor dedicate copiilor.

„Chiar în prima zi nu au fost prea mulţi. Au fost 800 de vizitatori în primele trei zile. Pentru 1 iunie şi pentru weekendul trecut nu am reuşit să calculăm încă, dar a fost animat”. 

Pe cele 15 hectare pe care se află amplasat muzeul, vizitatorii - majoritate familii cu copii - au respectat măsurile impuse.

„Chiar nu am avut probleme din acest punct de vedere. Oamenii au respectat toate măsurile. Auzeam părinţi chiar care le spuneau copiilor să stea mai departe de alţii şi oamenii au purtat măşti când s-au aflat în interior. Nu s-a plâns nimeni”, a punctat directorul. „Acum ne gândim să reluăm activităţile - să începem atelierele pentru copii, cu grupe de până la zece copii - şi aşteptăm să primim aprobarea de la minister. În vară sper să revenim cât de cât la normal, să organizăm şi tabăra «Vara pe uliţă». În schimb, nu ştiu dacă vom mai vedea miile de turişti străini, dar sperăm”, a mai declarat directorul muzeului.

Muzeul în aer liber poate fi vizitat acum de luni până duminică, între orele 10:00 şi 18:30.

Intrarea în muzeu se face prin Şos. Kiseleff, nr. 28, iar ieşirea, prin Şos. Kiseleff nr. 30 şi poarta „Mioriţa” (Parcul „Regele Mihai I” – debarcader).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.