Ministerul Culturii are în vedere suplimentarea sumelor pentru proiecte de lungmetraj documentar cu o sumă cuprinsă între 1 şi 2 milioane de lei, care să reflecte importanţa acestui gen cinematografic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi face această propunere Centrului Naţional al Cinematografiei, dar şi Studioului Video Art, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, urmând să analizăm cea mai eficientă modalitate prin care filmele documentare şi creatorii să primească sprijinul necesar", a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu într-un comunicat.

Potrivit ministrului Culturii, documentarele sunt mărturii ale societăţii noastre şi au menirea de a transcende vremurile. "În contextul social actual, sprijinirea creatorilor de filme documentar este o necesitate, astfel ca viitoarele generaţii să nu uite şi să aibă o perspectivă asupra realităţilor noastre. Dubla nominalizare la Premiile Oscar a filmului „colectiv” ne arată că valoarea producţiilor româneşti este universală".

În acelaşi timp, "nominalizarea co-producţiei internaţionale „Quo Vadis, Aida”, la cel mai bun film străin, o co-producţie în care România a participat prin sprijinul acordat de CNC, ne arată că producătorii români încep să aibă un cuvânt de spus în cinematografia mondială, iar relaţiile pe care aceştia le construiesc nu pot decât să aibă un rol benefic pentru cultura românească".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.