Liberalul Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, susţine că şeful radioului public, Georgică Severin, îi obligă la tăcere pe angajaţii instituţiei, după ce le-a interzis să ia legătura cu membrii CA. Muraru susţine că angajaţii sunt supuşi la ”presiuni inacceptabile” pentru a nu reclama abuzurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că preşedintele director-general al SRR Georgică Severin a transmis, vineri, angajaţilor un document, prin care le interzice să ia legărura cu membrii Consiliului de Administraţie al instituţiei.

”Prin acest act, domnul Severin se substituie Parlamentului şi încearcă obstrucţionarea activităţii membrilor CA. El nu face altceva decât să pună presiuni inacceptabile pe salariaţii şi pe jurnaliştii din SRR, obligându-i la tăcere, pentru ca aceştia să nu poată reclama abuzurile, controlul editorial, directivele politice sau arbitrariul din interiorul radioului public”, a precizat Alexandru Muraru.

El mai spune că ”această formă de intimidare grosolană” vine pe fondul unei alte măsuri şi anume formarea unei comisii care să verifice acordarea orelor suplimentare din 2016 până în prezent.

”Aceasta, în condiţiile în care, se ştie în SRR, studiourile teritoriale sunt vizate spre a fi decapitate în perioada următoare. Ori o asemenea comisie ar fi pretextul şi alibiul perfect pentru a declanşa asaltul final asupra acestora”, a mai spus reprezentantul PNL din CA al SRR, Alexandru Muraru.

Totodată, Muraru consideră că se urmăreşte înlocuirea din funcţie a lui Florin Bruşten, secretarul coordonator al studiourilor teritoriale, jurnalist în SRR de aproape 30 de ani, şi care deţine această poziţie de răspundere din 2005.

”Această sarabandă de decizii arbitrare, de răfuieli, de intimidări, de disimulare a misiunii esenţiale a SRR, este inacceptabilă şi pune radioul public în cea mai ingrată poziţie din ultimii ani. Georgică Severin are deja, după un an şi jumătate, un bilanţ catastrofal la conducerea SRR: neruşinarea propagată public prin cheltuielile exorbitante din fonduri publice la sindrofii şi cursuri pe tot mapamondul, prăbuşirea audienţelor, colaborările editoriale cu oameni din zona PSD, lipsa oricăror proiecte de anvergură pentru dezvoltarea SRR, ducerea atmosferei din interiorul SRR într-un climat sovietic. Reflexele ceauşiste ale dlui Severin îl fac total incompatibil cu această demnitate, de a conduce SRR, cel mai mare şi mai prestigios trust media din România”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

El îi solicită lui Georgică Severin să retragă documentul transmis vineri angajaţilor din SRR şi să le ceară scuze.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.