History Channel va difuza joi, 3 martie, începând cu ora 22.00, două documentare care tratează cauzele războiului de la graniţa României: „Ucraina: Război în Donbas” şi „Războaie Secrete Descoperite: Crimeea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ucraina: Război în Donbas” (joi, de la ora 22.00) oferă o perspectivă unică asupra războiului din Ucraina, care a început în 2014. Filmat pe parcursul unui an în Donbas, în perioada 2019-2020, documentarul îl urmăreşte pe jurnalistul britanic Reece Lynch pe linia frontului, îmbrăţişând pericolul pe măsură ce urmăreşte personajele şi evenimentele care modelează cursul războiului aparent fără sfârşit.

Filmul începe în mijlocul războiului: bombardamente, lansatoare de grenade, lunetişti, o stare constantă de alertă în timp ce luptele continuă iar armistiţiul se destramă.

Documentarul prezintă un spectacol de groază povestit de soldaţii care îl trăiesc, oferindu-ne o imagine de ansamblu asupra daunelor de lungă durată ale războiului şi a ceea ce îi motivează pe soldaţi să lupte. De la evenimente militare la scară mare la ameninţări, pierderi, mândrie şi înfrângere, „Ucraina: Război în Donbas” spune povestea remarcabilă a Donbasului, cu o prezenţă de durată pe teren, surprinzând călătoria dificilă a unei ţări tinere către pace şi independenţă.

„Pe măsură ce anii treceau şi încetarea focului se succeda, am fost tot mai dezamăgit de lipsa informaţiilor din regiune, în special cele destinate publicului occidental. Cu o creştere notabilă a dezinformării şi lipsa de interes real din partea presei consacrate, am constatat că după luni de cercetare încă nu aveam o înţelegere realistă a situaţiei actuale din Donbas, atât pentru soldaţi, cât şi pentru civili”, motivează jurnalistul Reece Lynch.

History Channel va difuza, de asemenea, documentarul „Războaie Secrete Dezvăluite: Crimeea” joi, de la ora 22.40.

Acesta pune accentul pe anexarea Crimeii în februarie 2014, cea mai mare şi mai uluitoare anexare din Europa de după al Doilea Război Mondial, zguduind bazele păcii în regiune. Cum a instituit Rusia anexarea? Documentarul face săpături în arhive şi discută cu experţi şi jurnalişti, prezentând publicului cele mai controversate, mai ascunse şi mai şocante evenimente militare din perioada recentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.