Fostul şef al Microsoft, Steve Ballmer, este de părere că reţelele sociale nu au cum să elimine complet ştirile false, dar că pot ajuta utilizatorii să identifice sursele de încredere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat luni pentru Bloomberg TV în care a fost întrebat despre problema ştirilor false răspândite prin intermediul reţelelor sociale, fostul CEO Microsoft, care este şi acţionar Twitter, a declar că nu crede că acestea pot bloca complet ştirile false.

Ballmer a atras atenţia că Facebook, Twitter sau Google nu creează ştirile, ci doar le prezintă utilizatorilor aşa cum au fost create de publisherii respectivi. Fostul şef Microsoft este părere că aceste companii nu ar trebui tratate ca şi cum ar fi creatorii iniţiali ai conţinutului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

În schimb, a continuat Steve Ballmer, reţelele sociale ar putea face o treabă mult mai bună în diferenţierea publisherilor şi scoaterea în evidenţă a acelor publicaţii care s-au dovedit de încredere de-a lungul timpului.

Ballmer spune că un simbol vizual, precum indicativul pentru conturi verificate de pe Facebook şi Twitter, ar putea ajuta utilizatorii să identifice mai uşor sursele de încredere.

Răspândirea ştirilor false prin intermediul reţelelor de socializare este o problemă pe care multe ţări au ridicat-o, cerând de la marile companii de tehnologie să lupte mai eficient împotriva dezinformării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.