Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere şi filarmonici din România care funcţionează în subordinea a 42 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituţiile culturale de spectacole care nu primesc finanţare din bugetul naţional. Astfel, acestea îşi vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi vor putea derula investiţii specifice”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDPLA.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole, mai indică sursa citată.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că fondurile alocate astăzi se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârşitul lunii august, 65 de instituţii de spectacole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.