O britanică, care locuieşte în arondismentul V al Parisului, a fost victima unui jaf în timp ce dormea. Hoţii au plecat cu două tablouri de Pierre Soulages, prejudiciul total estimat fiind între unu şi două milioane de euro, a indicat miercuri o sursă din Poliţie, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt opere au fost furate în total dintr-o locuinţă aflată în arondismentul V al Parisului. Prejudiciul este estimat între unu şi două milioane de euro. 

Furtul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, potrivit unei surse din Poliţie care confirmă o informaţie a postului La Chaîne Info. Proprietara tablourilor a lăsat fereastra deschisă în timpul nopţii. 

Hoţii au luat opt tablouri cu semnături, dintre care două ale maestrului Pierre Soulages. Ei au furat şi bijuterii şi bani lichizi. 

Pierre Soulages, care a sărbătorit 100 de ani în decembrie, este în special cunoscut pentru stilul său outrenoir, un univers imaginat în 1979, atunci când a decis să picteze în negru complet, concentrându-se pe contrast, suprafeţe netede şi dungi, mat şi strălucitor, negru şi lumină. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.