Documentarul „The Queen’s Green Planet” va fi lansat luni, la ITV, iar David Attenborough şi Angelina Jolie se numără între cei care apar alături de regina Elizabeth II.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O scenă din această producţie a fost făcută publică marţi. În ea, regina Marii Britanii, îmbrăcată într-o rochie înflorată, se plimbă prin grădinile palatului Buckingham cu un vechi prieten, face glume şi vorbeşte lejer chiar despre propria moarte, potrivit Reuters.

Scena, filmată vara trecută pentru documentarul care va fi lansat luni în Marea Britanie, oferă o imagine neobişnuit de informală a monarhului în vârstă de 91 de ani.

Vechiul prieten este realizatorul de televiziune David Attenborough, tot în vârstă de 91 de ani, cunoscut pentru seriale ca „Planet Earth” şi „Blue Planet”.

Cei doi vorbesc despre un proiect de conservare pentru a crea o reţea de păduri cu specii indigene în cele 53 de ţări care aparţin Commonwealth - acesta fiind subiectul documentarului - şi se gândesc cum ar putea exista mai mulţi noi copaci în grădina palatului Buckingham în următorii 50 de ani.

„Ar putea uşor fi făcut, da”, spune regina. După o scurtă pauză, ea adaugă cu un zâmbet: „Nu voi fi aici, totuşi”.

Elizabeth II şi Attenborough discută şi despre cadranul solar amplasat la umbra unui copac. Regina sugerează mutarea lui, iar Attenborough este de părere că depinde dacă ea vrea să ştie cât este ceasul sau nu.

În documentar mai apar membri ai familiei regale britanice, dar şi actriţa Angelina Jolie, care se implică în proiectul de mediu şi o descrie pe regină drept „o doamnă minunată”.

Într-un alt extras din plimbarea reginei cu Attenborough, liniştea grădinii palatului este perturbată de zgomotul făcut de un elicopter.

„De ce dau mereu târcoale când vrei să vorbeşti? Pare a fi preşedintele Trump sau preşedintele Obama”, a spus regina.

Regina, care primeşte cadouri din partea invitaţilor, comentează referitor la grădină: „Ştii, este destul de dificil să îmi fie oferite cadouri. Desigur, ei spun: «Să îi dăm o plantă sau un copac sau ceva». Ceea ce este foarte frumos”.

Elizabeth II şi David Attenborough se cunosc de mulţi ani, timp în care omul de televiziune, care realizează programe dedicate naturii încă din anii 1950, a primit numeroase distincţii regale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.