Giganţii în divertisment Disney şi Sony Pictures au suspendat lansarea filmelor lor în sălile de cinema din Rusia după invazia Ucrainei, aşa cum au făcut alte companii care au ales să se distanţeze, temporar sau nu, de Rusia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţinând cont de invazia neprovocată de Ucraina şi de criza umanitară tragică, suspendăm lansarea de filme în sălile din Rusia, inclusiv viitorul 'Turning Red' de la Pixar, a declarat luni Disney, într-un comunicat. 

"Vom lua decizii comerciale pe viitor în funcţie de evoluţia situaţiei", a adăugat compania. 

Disney afirmă că lucrează cu ONG-uri pentru a furniza ajutor de urgenţă şi alte forme de asistenţă umanitară refugiaţilor. 

Sony Pictures, filiala grupului japonez Sony, a anunţat de asemenea că va suspenda lansarea filmelor sale în sălile de cinema din Rusia, între care celei a "Morbius", noua sa superproducţie în universul supereroilor. 

Sony Pictures şi-a justificat într-un comunicat decizia "prin acţiunea militară în desfăşurare în Ucraina, incertitudinea care rezultă de aici şi criza umanitară declanşată în acestă regiune". 

"Gândurile noastre şi rugăciunile noastre merg către cei care sunt afectaţi şi sperăm că această criză va fi rezolvată rapid", a adăugat Sony Pictures. 

Alte multinaţionale s-au distanţa de Rusia de la invazia Ucrainei. 

Facebook, Twitter şi Microsoft au luat deja măsuri luni prin limitarea difuzării de informaţii provenind de la mass-media afiliate guvernului rus. 

Într-o manieră mai drastică, companiile petroliere britanice BP şi Shell au anunţat că renunţă la acţiunile comune cu grupuri din Rusia. 

Însă, pentru unele firme străine a se distanţa de Rusia de pe o zi pe alta, închizând uzine sau supermarketuri, rămâne o decizie dificilă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.