Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat, luni, că speră ca autorităţile să depună în 2018 dosarul care priveşte înscrierea în Patrimoniul UNESCO a Ansamblului Brâncuşi de la Târgu Jiu, care a fost retras pe motiv că ”nu era bine articulat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corina Şuteu a spus, într-o conferinţă la Alba Iulia, că dosarul care priveşte înscrierea în Patrimoniul UNESCO a ansamblului Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu a fost retras pentru că ”nu era bine articulat” şi exista riscul ca, dacă era respins, să nu mai poată fi depus ulterior.

”Noi sperăm că în 2018 vom putea depune şi dosarul pentru ansamblul de la Târgu Jiu, care deocamdată a fost retras. Se spune în presă că noi nu ne-am fi ocupat de el, dar nu este adevărat, dosarul acela nu era bine articulat, în aşa fel încât noi l-am retras şi, acum, iarăşi, printr-o activitate şi o muncă extrem de elaborată pe care o face Institutul Naţional al Patrimoniului, un dosar bun va fi depus în 2018. E foarte limpede de ce trebuie făcute aceste lucruri foarte atent şi cu foarte multă rigoare. Pentru că nu ai şanse la UNESCO să depui de două ori un dosar. Deci, în momentul în care el îşi finalizează procesul de aprobare, dacă el este respins, ulterior nu mai poţi să-l redepui, deci noi încercăm în momentul de faţă să ne ocupăm de toate aceste dosare cât se poate de bine”, a declarat ministrul Culturii.

Corina Şuteu afirmat totodată că există teme şi arii de interes public din domeniul culturii care ar trebui să iasă din zona politicului, pentru că ele de fapt sunt chestiuni de importanţă naţională în adevăratul sens.

”Eu cred că există teme şi arii de interes public care ar trebui să iasă din zona politicului, pentru că ele de fapt sunt chestiuni de importanţă naţională în adevăratul sens, iar câteodată pentru că ele sunt recuperate ca teme de natură strict electorală sau politică, îi împiedică pe cei care se ocupă de ele să lucreze serios” a conchis Şuteu.

În octombrie 2014, România a transmis dosarul de nominalizare a Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" din Târgu-Jiu la Comitetul patrimoniului mondial UNESCO. În iulie 2015, INP dosarul a fost retras la decizia statului român, după ce a primit recomandarea de neînscriere din partea Comitetului UNESCO.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, s-a aflat, luni, la Alba Iulia unde a semnat un protocol între Ministerul Culturii şi Primărie în cadrul programului “Oraşe Europene”. Acest program are câteva beneficii pentru oraş printre care intrarea în proprietatea municipalităţii a cinematografelor Dacia şi Columna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.