Cartea „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I”, de Bogdan Şerban-Iancu, va fi lansată joi de editura Corint.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După doi ani de la moartea regelui, volumul apare în colecţia „Istorie Autori Români”.

Regele Mihai I oferă informaţii inedite despre colecţia sa de jeep-uri, pasiunea sa pentru avioane, vacanţele petrecute în afara ţării, obiceiurile familiei regale de la castelul Săvârşin şi relaţia sa specială cu armata română.

„Românii sunt totuşi ai mei, [România] este ţara mea. Cu toate defectele lor, tot ţin la ei. Şi asta mă doare foarte tare în suflet: când văd aceste mentalităţi care au fost schimbate. Dumnezeu ştie că sunt altfel, dar asta nu înseamnă că aşa trebuie să fie. Cu toate dificultăţile astea, eu iubesc Ţara Românească”, spune în carte regele Mihai I (25 octombrie 1921 - 5 decembrie 2017).

Despre volum, autorul a transmis într-un comunicat: „Întregeşte, sper, portretul ultimului Rege, ultimului Mareşal, ultimului mare om de stat al României. Citiţi-l! La final, adresaţi-i, vă rog, o rugăciune de mulţumire. El s-a rugat zilnic pentru Ţară”.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, de la ora 18.00, la Exotique (Splaiul Unirii 96) din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.