Zeci de papagali, parte dintr-o specie endemică sud-australiană, au murit după ce au căzut din zbor, iar cauza pare a fi otrăvirea în masă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Păsărilor, găsite miercuri în One Tree Hill (în apropiere de Adelaide), le sângerau ochii.

Sarah King, fondatoarea Casper’s Bird Rescue, a precizat că un membru al echipei a găsit păsările. „Când a ajuns acolo, m-a sunat, vădit bulversat, şi a spus că sunt mai multe decât poate face faţă. Literalmente, cădeau din copaci în faţa lui, cădeau din zbor”.

Ea a explicat că „doar doi sau trei erau morţi, restul se zbăteau pe pământ. Nu mai puteau zbura, sângerau... Ce am văzut a fost ca dintr-un film horror”.

De atunci, ei au găsit în total 60 de păsări dintre care 58 au murit.

O specie de corella este considerată parazit în Australia de Sud. Cea mică este listată ca specie neprotejată de guvernul statului, iar în luna martie, consiliul local a propus ca ele să fie sacrificate prin gazare.

Însă King a spus că păsările ucise făceau parte dintr-o altă specie - corella cu cioc lung - care este protejată.

Ea a mai afirmat că otrava folosită a dus la o „moarte oribilă, lentă”.

Dintre cele 60 de păsări găsite, doar trei făceau parte din specia neprotejată. „Nu asta era maniera de a rezolva. În plus, este ilegală”.

Veterinarii întocmesc în prezent un raport toxicologic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.