Primul etaj al noului sediu al Muzeului Tării Crişurilor din Oradea va fi dotat cu mobilier pentru expoziţii, iar curtea interioară va fi amenajată, printr-un proiect în valoare de peste 21 de milioane de lei, câştigat de Consiliul Judeţean Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a declarat, marţi, că instituţia a câştigat un proiect de finanţarea europeană prin care urmează să fie dotat cu mobilier primul etaj al noului sediu al Muzeului Tării Crişurilor din Oradea şi să fie amenajată curtea interioară.

Pásztor Sándor a spus că proiectul are o valoare de 21,8 milioane de lei şi contractul de finanţare ar urma să fie semnat cel mai probabil săptămâna viitoare, banii fiind alocaţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Potrivit acestuia, proiectul CJ Bihor a obţinut 80,50 puncte din 100 de puncte, fiind al treilea proiect ca punctaj din regiune.

Proiectul va cuprinde lucrări de amenajări şi dotări interioare pentru clădirea monument istoric, dar şi ample lucrări de amenajare a curţii, a porţii de acces, construirea unui amfiteatru şi realizarea unui sistem de iluminat arhitectural.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, instituţia lucrează la un alt proiect prin care doreşte să acceseze fonduri pe Programul RO-HU 2014-2020, în valoare de 4 milioane euro, prin să doteze şi să amenajeze cu mobilier specific etajele doi şi trei ale clădirii.

Noul sediu al Muzeului Tării Crişurilor din Oradea a fost inaugurat recent, instituţia muzeală mutându-se într-un imobil care a aparţinut Armatei Române şi în care a funcţionat Garnizoana Militară. Clădirea a fost cedată Consiliului Judeţean Bihor, care în 2007 a început reabilitarea acesteia, însă lucrările au fost mult întârziate din cauza constructorului iniţial, contractul cu această firmă fiind în final reziliat. În luna mai, după aproximativ 10 ani de la începerea lucrărilor, noul sediu al muzeului a fost inaugurat oficial, însă cuprinde pentru început doar expoziţii temporare.

Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea este un muzeu de artă şi ştiinţă, înfiinţat în 17 ianuarie 1971.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.