Adrian Enache, Cezar Ouatu, Constantin Vaeni, Silviu Biriş au vorbit despre Alexandru Arşinel ca despre un „părinte de suflet”, „un imens actor”, „un izvor nesecat de bucurie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Enache a publicat o fotografie în care apare alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, „lângă doi titani”. „De astăzi, amândoi ne privesc cu dragoste şi bunătate de Sus. I-am considerat mereu şi pe Stela Popescu, şi pe Alexandru Arşinel, părinţii mei de suflet. Am învăţat de la ei, am un milion de sfaturi de la ei pe care le păstrez în inimă ca pe cele mai de preţ  comori. I-am iubit, îi iubesc şi mă rog bunului Dumnezeu să-i ţină în Lumina şi Pacea Lui. Drum lin printre stele, nea Sandu!”. 

Cezar Ouatu: „Dumnezeu să-l ierte pe marele nostru actor Alexandru Arşinel! E doar o senzaţie sau „pleacă” doar oameni frumoşi!?! Dumnezeu să-l odihnească în pace şi noi românii să ne iubim şi să ne preţuim mai mult marii artişti ajunşi la o vârstă onorabilă, când încă sunt în viaţă”. 

„Dumnezeu să-l ierte! Îmi voi aminti mereu de el ca de un imens actor”, a scris pe Facebook actorul Silviu Biriş, publicând o fotografie în care apare alături de Alexandru Arşinel. 

„A plecat! Drum lin, spre stele, dragă Alexandru Arşinel! După o întreagă viaţă în care ai fost un izvor nesecat de bucurie, de umor şi de voie bună pentru milioane de români care te-au iubit şi preţuit! Dumnezeu să te odihnească!”, a scris pe Facebook regizorul Constantin Vaeni. 

Călin Geambaşu a amintit de lupta cu Primăria în cazul lui Alexandru Arşinel, o „luptă surdă, inutilă, care nu i-a priit deloc”. 

„Păcat. Unii oameni, rămaşi captivi în amintirea altor vremuri, refuză să-şi asume vârsta biologică şi evoluţia vieţii, ajungând să dispară traşi în jos de propriile ancore... La peste 80 de ani, regretatul Alexandru Arşinel voia să fie în continuare director la Teatru, în loc să-şi onoreze retragerea şi bine meritata pensionare, după o carieră strălucită, cu multe roluri ce au bucurat o ţară întreagă... Acea luptă surdă, inutilă, nu i-a priit deloc. S-a legat cu lanţuri de scaun şi poziţie, pozând în "victima sistemului" la peste 80 de ani... Bătrâneţea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte a întregii sale vieţi plină de realizări, povestind nostalgic şi voios alături de copii şi de nepoţi. Chiar fabulând sau exagerând. Ar fi fost permis din partea unui actor renumit ca el. I-ar fi făcut bine. Nicidecum o luptă cu Primăria...
Alexandru Arşinel ne va rămâne tuturor în amintire prin multele roluri haioase pe care le-a interpretat şi cu care ne-a amuzat plăcut. Îi mulţumim! Drum lin!”. 

Alexandru Arşinel a murit, joi, la Spitalul Universitar din Capitală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.