Aproximativ 300 de persoane au participat, joi, la Alba Iulia, la un eveniment inedit de promovare a lecturii, organizat la Muzeul Principia, ei fiind provocaţi să îşi aleagă “pe nevăzute” o carte ascunsă într-un pachet, în schimbul unei donaţii modice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea, denumită ”Blind date cu 300 de cărţi”, a avut loc, joi, timp de câteva ore, la Muzeul Principia din Alba Iulia, vizitatorii fiind provocaţi să îşi aleagă “pe nevăzute” o carte din cele 300 oferite de organizatorii evenimentului, un grup de tineri dintr-o fundaţie din oraş.

Directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava, a declarat pentru News.ro că ”Blind date cu 300 de cărţi” este organizat de tinerii din cadrul organizaţiei şi are ca scop promovarea lecturii.

“Evenimentul repune în circulaţie 300 de volume donate de cititori generoşi şi strânge, sub emblematicul acoperiş în formă de carte al Muzeului Principia, alţi cititori, dornici de o întâlnire «pe nevăzute» cu autori români şi străini. În acelaşi timp, contribuie la strângerea de fonduri pentru susţinerea implicării în comunitate a generaţiei tinere, în cadrul programului YouthBank, derulat de Fundaţia Comunitară Alba. În schimbul unor donaţii simbolice, care porneşte de la 10 lei, o sumă modică faţă de valoarea oricărui exemplar oferit de organizatori, participanţii au putut alege cărţi «pe nevăzute», din cele 300 de cărţi special pregătite pentru public”, a spus Dorin Sava.

Toate cărţile au fost împachetate, astfel că vizitatorii şi le-au ales fără să ştie titlul sau autorul.

”Am venit şi mi-am ales o carte pe nevăzute. Cred că este pentru prima dată când imi aleg o carte fără să ştiu nimic despre autor sau titlul acesteia. Sper să fie o surpriză plăcută”, a spus una dintre tinerele care a participat la eveniment.

Aproape 300 de persoane au participat la eveniment, intrarea în Muzeul Principia fiind liberă pe durata acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.