Pielea noastră este un element extrem de important în aspectul nostru fizic şi în felul în care ne percep cei din jur. O piele curată şi luminoasă te face să te simţi încrezătoare în fiecare zi, indiferent de situaţie. Cu toate acestea, din diverse motive se poate întâmpla să te confrunţi cu anumite defecte ale pielii, care să-ţi pună la îndoială încrederea de sine şi să devii mai reţinută în privinţa afişării în public fără machiaj. În rândurile următoare o să discutăm despre trei dintre aceste probleme cu care se confruntă multe femei, dar şi despre câteva soluţii cu care putem scăpa de ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 probleme ale tenului şi cum să scapi de ele:

1.      Acneea şi coşurile

Acneea şi cosurile sunt un tip de imperfecţiune a pielii cu care se confruntă în special adolescenţii sau cei aflaţi la pubertate. Cu toate acestea, se poate ca din diverse motive să întâmpini coşuri şi mai târziu în vârstă, până aproape la 30 de ani. Acneea este o afecţiune cu care este extrem de greu să trăieşti din pricina aspectului său care te poate face o victimă a bullying-ului şi a excluderii din anumite cercuri sociale. Tot mai multe adolescente se confruntă cu probleme de ordin mental din cauza acestor urmări ale acneei, urmări care pot avea un impact grav asupra dezvoltării lor ca adulţi. Tratamentele împotriva acneei şi a coşurilor trebuie neapărat recomandate de un dermatolog în urma unui consult. Câteva soluţii pot fi tratamente cu vitamina A, retinol sau chiar tratamente cu laser, în funcţie de cauza problemei.

2.      Petele

Un alt motiv pentru care femeile nu se simt încrezătoare să iasă fără machiaj pe faţă este din cauza petelor pigmentare. Acestea se mai numesc şi leziuni pigmentare şi se caracterizează prin acumulări excesive de focale de melanină, rezultând pete de culoare închisă. Ele pot apărea ca urmare a expunerii îndelungate la soare, a unui dezechilibru hormonal sau din cauza folosirii unor produse cosmetice care nu se potrivesc tenului tău. Cu toate acestea, se pot îndepărta la o clinică specializată în dermatologie, cum este Lineya.ro, unde vei putea beneficia de un consult specializat şi un tratament adecvat. De cele mai multe ori, tratamentul constă în folosirea tehnologiei laser, iar rezultatele sunt vizibile încă de la prima şedinţă.

3.      Ridurile fine

Ridurile fine îngrijorează orice femeie care a trecut de vârsta de 25 de ani. Acestea ne pot speria din cauza asocierii cu îmbătrânirea, însă ele sunt doar rezultatul mişcării frecvente a muşchilor feţei noastre. Pentru a elimina liniile fine deja existente, dar şi pentru a preveni apariţia lor, există două produse minune pe care trebuie să le introduci în rutina ta. Retinolul aplicat seara şi SPF-ul aplicat dimineaţa, în fiecare zi, pot face cu adevărat magie pentru sănătatea şi tinereţea tenului tău. Cu toate acestea, ar fi bine să discuţi cu un medic dermatolog înainte pentru a alege exact produsele şi forma de aplicare care ţi se potriveşte.

Astfel, coşurile, petele pigmentare şi liniile fine sunt elemente care sperie orice femeie care le regăseşte pe propriul ten. Cu toate acestea, cu ajutorul unui medic dermatolog, se poate găsi o soluţie eficientă care să te ajute să ai tenul la care visezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.