Un boiler este un sistem de incalzire a apei calde menajere, un echipament care asigura individual apa calda pentru unul sau pentru mai multe puncte de consum sau care suplimenteaza apa furnizata de diferitele sisteme centralizate, precum RADET.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste echipamente complexe au functii multiple, care asigura confortul locuintei si utilizarea facila. Ele sunt dotate atat cu optiuni care sa garanteze necesarul de apa calda menajera, cat si cu accesorii de protectie anti-inghet, supra-incalzire, anti-presiune, pentru functionare pe termen lung in deplina siguranta.

Tipuri de boilere

Cea mai cunoscuta modalitate de clasificare porneste de la tipul de combustibil utilizat pentru prepararea apei calde. Exista, astfel, cele electrice, care incalzesc apa cu ajutorul unei rezistente electrice alimentata la o sursa de tensiune. Valoarea tensiunii de alimentare este un aspect important care trebuie avut in vedere la alegerea echipamentului potrivit.

Exista, de asemenea, boilere pe gaz, care folosesc drept combustibil gazul metan, precum si boilere pe combustibil solid, care au la baza materie prima lemnoasa.

Un boiler termo electric, cunoscut uneori si sunt denumirea mai simpla de boiler termic, este un sistem de incalzire hibrid, in care se foloseste electricitatea drept combustibil, dar incalzirea este asigurata atat de o rezistenta, cat si de una sau doua serpentine cu agent termic.

Astfel, se poate intampla sa achizitionezi o centrala termica pe combustibil solid numai pentru incalzirea spatiilor. In schimb, pentru prepararea apei calde menajere, centrala trebuie sa fie conectata la un rezervor extern. Un astfel de boiler termo electric este dotat cu rezistenta electrica si atinge repede temperatura dorita. El are avantajul ca poate functiona si vara, cand centrala termica este oprita.

Cele mai apreciate modele de boiler termo electric

In magazinul online QuickShop.ro vei gasi 22 de modele diferite de boiler termo electric. Iata cateva dintre cele mai apreciate de cumparatori, datorita atat caracteristicilor de baza, cat si raportului avantajos calitate-pret!

• Tesy Bilight GCV9S 120 44 20 B 11 TSRP are capacitatea de 120 de litri. Se amplaseaza pe perete si poate functiona si impreuna cu o centrala termica, fiind echipat cu doua surse de incalzire, pentru a putea aduce apa la temperatura dorita. Este vorba, deci, despre un sistem combinat de incalzire, cu rezistenta electrica si serpentina. Termostatul este reglabil, cu patru moduri de lucru: protectie anti-inghet, mod de vara, mod de iarna si mod antibacterial. Este disponibil la pretul de 999 de lei.

• Eldom Termo cu capacitatea de 150 de litri este un boiler termo electric utilizat pentru incalzirea apei menajere, dotat cu o serpentina care se conecteaza la o sursa de incalzire centrala pe gaz, pe lemne sau electrica. Dotat cu o rezistenta electrica, poate prepara apa calda de consum si prin intermediul acesteia. Este fabricat din otel portelanat si se amplaseaza mural. Beneficiaza de izolatie din poliuretan de mare intensitate, este protejat prin acoperire ceramica la interior si este vopsit la exterior cu vopsea poliesterica tratata termic. Pretul este de 1 199 de lei.

• Ariston Pro1 R 80 VTD este un boiler termo electric cu capacitatea de 80 de litri. Poate prepara apa calda menajera prin doua surse de caldura ce pot functiona individual sau concomitent. Este echipat cu serpentina pentru transferul caldurii de la un agent termic la apa din boiler si cu rezistenta electrica. Are un design compact si eficient si asigura un consum redus de curent electric. Ofera posibilitati multiple de amplasare in spatii inguste. Poate fi cumparat la pretul foarte avantajos de 579 de lei.

Viziteaza magazinul online QuickShop.ro si alege cu incredere produsul de care ai nevoie! Vei beneficia de siguranta, caldura si continuitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.