Rapid - FCSB este derby-ul etapei în prima ligă de fotbal a României. Confruntarea va avea loc duminică, de la ora 21:30, şi pune faţă în faţă două echipe care au început cu stângul noul sezon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapid vine după un eşec dramatic suferit pe terenul celor de la CFR Cluj, după ce echipa lui Adrian Mutu a ratat o lovitură de la 11 metri în prelungiri. În schimb, FCSB s-a împiedicat pe teren propriu în confruntarea cu nou-promovata Universitatea Cluj. Aşadar, nu este doar un duel al orgoliilor, ci şi o oportunitate de revanşă în faţa propriilor suporteri. Căci atmosfera din Giuleşti se anunţă de cinci stele, în condiţiile în care partida se va disputa cu stadionul plin.

Va fi primul derby de pe noul stadion al Rapidului şi interesul este unul major. Nu doar pentru fanii celor două echipe, ci şi pentru cei pasionaţi de pariuri sportive. Statistic vorbind, numărul pariurilor efectuate pe derby-uri este mai mare decât la meciurile obişnuite, astfel că e de aşteptat ca interesul să crească şi pentru confruntarea de duminică. Iar pentru cei ce joacă la pariuri, trebuie spus că bookmakerii anticipează un duel echilibrat. FCSB este uşor favorită, dar cota la victorie este destul de mare: 2.18. Egalul are cota 3.35, iar succesul gazdelor are cota 3.30.

Bookmakerii văd mai degrabă un meci cu puţine goluri, astfel că 1.68 este cota pentru selecţia sub 2.5 goluri, iar cea pentru peste 2.5 goluri este 2.18. Cel mai probabil scor este 1-1, care are cota 6.40, în timp ce Florin Tănase este jucătorul cu cele mai mari şanse să înscrie oricând, având cota 2.75.

Aşadar, pentru fanii pariurilor, iată în rândurile următoare trei ponturi pentru partida de duminică:

1. FCSB poate câştiga în Giuleşti

Rapid l-a vândut pe Rareş Ilie la Nice, iar situaţia lui Kait este încă incertă. În plus, Bellu-Iordache, Moise şi Vojtus s-au accidentat la Cluj şi nu vor evolua. Echipa a arătat slab şi în perioada de pregătire, când a suferit din plin în special în centrul defensivei. A primit gol în ultimele cinci meciuri disputate, iar amicalul cu Slavia Praga a agitat spiritele, deoarece scorul a fost 1-7.

De partea cealaltă, FCSB are şi ea probleme în defensivă, dar are lotul mai valoros. Chiar dacă vine după o deplasare în Georgia în Conference League, FCSB este echipa mai omogenă şi mai bună şi porneşte cu prima şansă. În plus, poate profita de spaţiile din defensiva adversă, iar în sezonul precedent a arătat că poate juca bine în meciurile cu miză din deplasare, reuşind să obţină victorii în play-off la CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Aşadar, în condiţiile în care bookmakerii oferă cota 2.18 pentru un succes al FCSB, această selecţie merită privită cu interes.

Ambele echipe pot înscrie

FCSB a fost echipa cu cel mai bun atac în sezonul precedent, iar jucători precum Florin Tănase, Octavian Popescu ori Darius Olaru pot fi întotdeauna periculoşi. Sunt marcatori constanţi, iar FCSB are o serie de opt meciuri la rând în care a reuşit să puncteze. Este genul de echipă căreia îi place jocul şi să aibă iniţiativă şi îşi face destul de uşor ocazii de a marca.

De partea cealaltă, Rapid poate profita de problemele din defensiva celor de la FCSB. Universitatea Cluj a marcat un gol şi a avut şi alte situaţii importante, iar Rapid, susţinută frenetic de publicul din Giuleşti, poate veni şi ea peste adversar. Şi echipa lui Adrian Mutu caută golul adesea, motiv pentru care a punctat în 8 din ultimele 10 meciuri oficiale.

Aşadar, şi selecţia ambele echipe vor înscrie va fi privită cu atenţie de cei pasionaţi de pariuri, din moment ce are cota 1.91.

3. Florin Tănase, şanse bune să înscrie

Jucătorul care este văzut cu cele mai mari şanse să marcheze în derby-ul de duminică este Florin Tănase. Căpitanul celor de la FCSB a debutat cu dreptul în noul sezon şi a punctat în remiza cu Universitatea Cluj. De altfel, el continuă seria bună şi are 8 goluri în ultimele 8 meciuri oficiale disputate pentru FCSB.

Tănase este golgheterul primei ligi din ultimele două sezoane şi este un marcator constant. El a ajuns deja la 98 de goluri marcate şi se apropie de această bornă importantă, pe care nu mulţi jucători o depăşesc. În plus, are amintiri plăcute de la ultimul meci contra Rapidului, pe care FCSB l-a câştigat cu 3-1 în decembrie 2021. Atunci, Tănase a marcat două goluri, iar cealaltă reuşită a roş-albaştrilor i-a aparţinut lui Ianis Stoica, în minutul 90+6. Pentru Rapid a punctat Săpunaru, în prelungirile primei reprize.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.