Data de 2 august a anului curent inregistreaza evenimentul Earth Overshoot Day (EOD). Acest lucru inseamna ca resursele planetei pentru 2017 sunt, oficial, epuizate. Omenirea a folosit, deja, in opt luni, toata cantitatea de rezerve disponibile pentru intreg anul, depasind astfel capacitatea Pamantului de a produce resurse. Astfel, consumam de 1,7 ori mai repede decat Terra se poate regenera, ceea ce inseamna ca vom suferi consecintele aferente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desi vinovatul pentru aceasta situatie grava pare a fi unul abstract, greu de definit, fiecare individ in parte are o influenta asupra mediului. Asadar, daca ai constientizat deja importanta subiectului si impactul pe care acesta il are asupra planetei si, implicit, asupra populatiei, este momentul sa treci la actiune, in acest sens.

Iata 3 modalitati in care poti contribui, in mod direct, la regenerarea planetei!

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

1. Informeaza-te corespunzator!

Pentru a putea contribui la regenerarea Pamantului trebuie, in primul rand, sa cunosti situatia actuala. In ultimele decenii, evolutia tehnologica a contribuit la producerea unor cantitati enorme de deseuri industriale, prezenta acestora din urma avand un impact masiv asupra ecosistemului. Poluarea mediului acvatic, terestru si atmosferic reprezinta consecinte grave, care afecteaza atat natura, cat si locuitorii planetei. Substantele nocive, precum metalele grele, nitratii si sulfatii se infiltreaza la nivelul solului si al panzei freatice, cauzand poluarea. Acest proces este intretinut de cantitatile uriase de deseuri, gestionate in mod eronat de catre populatie.

2. Colecteaza selectiv!

Cunoscand situatia actuala, un prim pas pe care il poti face este adoptarea unui obicei sanatos si extrem de benefic pentru Terra: colectarea selectiva a deseurilor. Studiile recente arata ca un roman produce, in medie, 440 kg de deseuri menajere intr-un singur an. Materialele pe care le aruncam, de cele mai multe ori, la cosul de gunoi, ar putea fi, in mare parte, reciclate. Colile de hartie, cutiile din carton, conservele din metal, scobitorile din lemn, resturile alimentare si organice, toate aceste produse pot fi transformate in materie prima si refolosite. Asadar, daca fiecare persoana ar deprinde acest obicei, s-ar putea inregistra progrese semnificate pentru protectia mediului inconjurator.

3. Alege produse locale si cat mai putin procesate!

Consumul de alimente de origine animala (carne, lactate, branzeturi, oua) si achizitionarea de hrana procesata si ambalata sunt doar doua dintre obiceiurile frecvente in randul oamenilor si extrem de nocive pentru natura. Alegerea produselor naturale, organice, obtinute prin utilizarea responsabila a resurselor, poate fi o alternativa sanatoasa pentru organismul tau si, in egala masura, benefica pentru mediu. Data viitoare cand mergi la shopping, poti face un exercitiu. Inainte sa te indrepti spre casa de marcat, evalueaza produsele din cosul de cumparaturi si asigura-te ca minimum 50% dintre achizitii sunt alimente neprocesate si neambalate. Vei observa, cu aceasta ocazie, ca schimbarea obiceiurilor nu este atat de dificila precum pare.

Acestea fiind spuse, implicarea fiecarui individ in parte este extrem de importanta pentru regenerarea planetei. In caz contrar, efectele poluarii si ale incalzirii globale isi vor face tot mai simtita prezenta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.