Compania Google anunţă o investiţie majoră în energie regenerabilă, pr fondul protestelo propriilor angajaţi, care o acuză că nu face suficient pentru a-şi reduce emisiile de carbon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

2 miliarde de dolari va investi Google în infrastructura sa de energie regenerabilă din Statele Unite, America de Sud şi Europa, unde vor fi semnate 18 noi  acorduri  care vor creşte portofoliul de energie regenerabilă al companiei cu peste 40%.

Cele 18 noi contracte însumează o producţie de 1.600 megawaţi, care duce capacitatea totală de producţie a companiei americane 5 la.500 megawaţi, anunţă şeful companiei, Sundar Pichai, pe blog-ul oficial.

Google investeşte în panouri solare şi ferme eoliene localizate în mai multe state americane şi ţări din America de Sud şi Europa, precum Chile şi Lituania.

Mai multe informaţii despre planurile pentru Europa vor fi anunţate sâmbătă, de câtre CEO-ul Google, în cadrul unei conferinţe ce va avea loc în Finlanda.

Anunţul Google vine la puţin timp după ce Amazon a avut o ieşire similară şi ambele companii par doar să reacţioneze la presiunea propriilor angajaţi.

Angajaţii Amazon, Google şi Microsoft şi-au acuzat propriile companii că nu fac suficient pentru a reduce poluarea şi le-a cerut să întrerupă legăturile cu companiile care ignoră efectele poluării şi cu politicienii care neagă această problemă.

Până acum, dintre cele trei companii, Microsoft este singura care nu a avut nicio reacţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.