NASA a anunţat vineri numele a nouă astronauţi care vor participa la primele misiuni în spaţiu cu echipaj uman care vor fi lansate de SUA de la închiderea programului precedent al agenţiei, în 2011, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Spaţiu semnalează un moment de referinţă pentru programul spaţial al Statelor Unite, care va recurge la serviciile sectorului privat pentru transportul mărfurilor şi astronauţilor pe Staţia Spaţială Internaţională.

De la închiderea programului navetei spaţiale, NASA a depins de Rusia pentru trimiterea astronauţilor americani pe staţia spaţială, care este un laborator orbital de 100 de miliarde de dolari care se de plasează la circa 250 de mile (402 kilometri) deasupra Pământului.

Astronauţii prezentaţi vineri vor zbura cu nava spaţială dezvoltată de compania Space X, a antreprenorului Elon Musk, Crew Dragon, şi cu nava CST-100 Starliner  dezvoltată de Boeing.

Primele zboruri sunt aşteptate să aibă loc pe parcursul anului viitor.

În 2014, SpaceX şi Boeing au primit contracte de 2,6 miliarde de dolari, respectiv de 4,2 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea unor aşa-numite taxiuri spaţiale, care vor transporta astronauţii spre şi de la staţia spaţială.

Dintre cei nouă astronauţi prezentaţi ca membri ai echipajului, toţi, cu excepţia a trei, sunt veterani ai călătoriilor în spaţiu. Alţi membri ai echipajului vor fi desemnaţi ulterior de către partenerii internaţionali ai NASA pe staţia spaţială, a precizat agenţia.

Autorităţile americane au anunţat luna trecută că planurile de lansare at putea fi amânate din cauza măsurilor de siguranţă insuficiente şi a altor probleme ale programului NASA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.