Utilizatorii cu probleme de vedere vor fi ajutaţi să înţeleagă conţinutul postărilor de pe Instagram cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a sintetizatoarelor de voce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instagram anunţă implementarea unei facilităţi care va citi conţinutul imaginilor pentru a veni în ajutorul utilizatorilor care nu văd bine.

Noua funcţie are două componente. Prima este folosirea parametrului “alt text”, iar a doua este capacitatea AI-ului de a recunoaşte obiectele şi scenariile din fotografii.

“Alt text” este un element folosi de site-urile online pentru a indica motoarelor de căutare conţinutul imaginilor. Utilizatorii Instagram vor putea acum să completeze acest element când postează fotografii.

Sistemele de sintetizare a vorbirii integrate în smartphone-uri vor putea citi aceasta descriere.

A doua variantă, ce va fi folosită când nu a fost completat acest câmp, este recunoaşterea obiectelor făcută de AI. La fel, descrierea generată de AI va fi citită cu ajutorul sistemului de sintetizare a vocii, care practic va descrie în cuvinte conţinutul fotografiilor.

Peste 285 de milioane de oameni au probleme cu vederea în toată lumea, conform unei statistici recente citate de Instagram.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.