Clubul Wolverhampton Wanderers a fost amendat cu 100.000 de lire sterline de către Federaţia Engleză de Fotbal pentru scandările homofobe ale fanilor săi la un meci împotriva formaţiei Chelsea, în aprilie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentele din minutele 61 şi 71 au implicat "un număr mare de suporteri pentru o perioadă prelungită de aproximativ 20 de secunde fiecare".

Fanilor prezenţi la meci li s-a spus prin sistemul de sonorizare că nu sunt tolerate "comportamentul şi scandările discriminatorii".

Au fost efectuate trei arestări pentru presupusele scandări homofobe.

FA a declarat că o comisie independentă de reglementare "a impus un plan de acţiune şi o amendă de 100.000 de lire sterline pentru Wolverhampton Wanderers pentru două încălcări ale regulii FA E21".

Forul a adăugat că grupareal a recunoscut acuzaţiile de a nu se asigura că fanii săi "se comportă într-un mod ordonat şi nu folosesc cuvinte sau se comportă într-un mod nepotrivit, ofensator, abuziv, indecent sau insultător, cu referire expresă sau implicită la orientarea sexuală".

La începutul acestei săptămâni, un suporter al lui Fulham a primit interdicţie în fotbal timp de trei ani după ce a recunoscut că a comis o infracţiune de tulburare a ordinii publice în legătură cu scandările homofobe din timpul unui meci împotriva lui Chelsea în februarie.

Jucătorii şi suporterii echipei Chelsea au fost ţinta unor scandări homofobe din partea fanilor echipei adverse.

În ianuarie, FA a trimis o scrisoare cluburilor, în care le spunea că ar putea lua măsuri disciplinare împotriva acestora dacă fanii ar avea un comportament discriminatoriu, inclusiv scandări homofobe.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.