Comisia Europeană nu este competentă să blocheze înfiinţarea Super League, o competiţie privată iniţiată de 12 cluburi disidente, pentru a înlocui Liga Campionilor, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este de competenţa Comisiei. Europa recunoaşte de ani de zile dreptul federaţiilor şi UEFA de a decide în mod autonom", a declarat grecul Schinas, comisar responsabil cu protecţia modului de viaţă european (cultură, educaţie), într-un interviu publicat marţi, în cotidianul italian Il Messaggero.

Întrebat care sunt instrumentele Comisiei pentru a bloca un proiect atât de puternic şi ambiţios, oficialul CE a răspuns: "Ei (n.r. - UEFA şi federaţiile naţionale de fotbal) vor trebui să găsească soluţii la aceste probleme".

Schinas a declarat, luni, pe Twitter, că proiectul Super League iniţiat câteva cluburi de fotbal dintre cele mai bogate din Europa este contrar valorilor europene de "diversitate" şi "integrare".

"Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate şi integrare. Nu se pune problema a-l rezerva pentru câteva cluburi bogate şi puternice care vor să rupă legăturile" cu federaţiile naţionale, a scris acest înalt oficial al executivului european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.